Site pictogram Turkse Recepten

Lavas – Turks brood

Lavas - Turks brood

 

Pide is een Turkse broodsoort wat bekend is Nederland en Lavas begint steeds meer bekender te worden in Nederland.

Lavas is een dun brood wat bol staat als het uit de oven komt, het is een simpel te bereiden broodsoort wat vaak geserveerd wordt in restaurants

Lavas - Turks brood
Afdrukken

Lavas – Turkse brood

Lavash, ook wel "lavaş" genoemd in het Turks, is een traditioneel platbrood dat veel wordt gegeten in de keukens van het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Azië
Gang Deeg
Keuken Turkse
Trefwoord Brood, Lavas
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijdsduur 1 uur 30 minuten
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 2013kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 500 gram Bloem
  • 25 gram Margarine
  • 1 blokje Gist
  • 2 theelepels Zout
  • 100 ml Warm water
  • 100 ml Lauw melk
  • 1 theelepel Suiker

Bereiding

  • Doe de bloem margarine gist zout water melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten vervolgens kneed je ze.
  • Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
  • Neem bolletjes van het deeg en rol deze uit.
  • Leg het uitgerolde deeg in een pizza pan.
  • Laat het brood bakken totdat er kleine stukjes een beetje bruin beginnen te kleuren.

Notities

Lavas is een veelzijdig en geliefd onderdeel van de culinaire tradities in landen zoals Turkije, Armenië, Iran en Azerbeidzjan, en heeft ook een plaats gevonden in de Westerse keukens als een gezond alternatief voor andere soorten brood.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Mobiele versie afsluiten