Site pictogram Turkse Recepten

Kiymali Patates Dolmasi – Gevulde aardappelen

Kiymali Patates Dolmasi - Gevulde aardappelen
Kiymali Patates Dolmasi - Gevulde aardappelen
Afdrukken

Kiymali Patates Dolmasi – Gevulde aardappelen

Kıymalı Patates Dolması is een traditioneel Turks gerecht waarbij aardappelen worden gevuld met een smaakvol mengsel van gehakt (meestal rundvlees of lamsvlees), groenten en kruiden. Het is een hartig en vullend gerecht dat vaak wordt geserveerd als hoofdgerecht, begeleid door een frisse salade of yoghurt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Trefwoord Gevulde aardappelen, Kiymali Patates Dolmasi
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijdsduur 1 uur 5 minuten
Aantal Personen 7 Personen
calorieën 5332kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 7 stuks aardappelen
  • 3 eetlepels roomboter
  • 350 gram lamsgehakt
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk puntpaprika
  • 3 stuks groene pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks tomaten
  • 400 ml water
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Bereiding

  • Schil de aardappelen
  • Hak een stukje van de bovenkant van de aardappel en probeer meteen kleine lepel de binnenkant hol te maken zodat de aardappels gevuld kan worden.
  • Snijd de tomaten, puntpaprika, groene peper en de uien, pers de knoflook
  • Doe de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelen
  • Doe in een andere koekenpan klein beetje zonnebloemolie en bak hierin de uien 
  • Als de uien gebakken zijn voeg je het gehakt toe en bak die tot het gaar is.
  • Kijk ondertussen naar de aardappelen of ze al zacht zijn en draai de aardappelen om in de pan en bak de andere zijde van de aardappel
  • Als het gehakt gaar is gebakken voeg de gesneden puntpaprika en groene pepers aan toe en bak dit ongeveer 2 minuten, wel goed roeren
  • Haal de aardappels uit de pan en leg ze op een schaal
  • Voeg bij het gehakt de geperste knoflook, tomaten en 2 eetlepels zout toe en roer dit tijdens het bakken ongeveer 5 minuten
  • Zet het vuur uit
  • Pak een aardappel en vul die met gehaktmengsel en plaats dit in een kleine ovenschaal
  • Pak een kleine beker/schaal en voeg daarin de tomatenpuree, water en één theelepel zout aan toe en meng het geheel tot het is opgelost.
  • Doe de tomatenmengsel (saus) over de aardappelen.
  • Doe de ovenschaal in de oven op 180-190 graden ongeveer 35 minuten 

Notities

Kıymalı Patates Dolması is een heerlijk en vullend gerecht dat perfect is voor een stevige maaltijd. Het combineert de zachte textuur van gebakken aardappelen met de rijke smaak van gekruid gehakt, wat zorgt voor een bevredigende en smakelijke ervaring.

Gevulde aardappelen vegetarisch recept

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site, op Facebook

Mobiele versie afsluiten