Site pictogram Turkse Recepten

Cacik – Komkommer yoghurt

Cacik - Komkommer yoghurt
Cacik - Komkommer yoghurt
Print

Cacik – Komkommer yoghurt

Cacık is een traditioneel Turks gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht of dip. Het is vergelijkbaar met de Griekse tzatziki en bestaat uit yoghurt, komkommer, knoflook, en diverse kruiden en specerijen. Cacık is verfrissend en licht, en wordt vaak geserveerd als begeleiding bij vleesgerechten, rijst, of als een koele saus tijdens warme zomerdagen.
Gang Bijgerecht
Keuken Turkse
Trefwoord Cacik, Komkommer yoghurt
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijdsduur 25 minuten
Servings 2 Personen
Calories 513kcal
Author Turkse Recepten

ingrediënten

  • 500 gram yoghurt
  • 2 stuks komkommers
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels vers gehakte dille
  • 150 ml water

Bereiding

  • Meng de yoghurt water en zout en roer het goed door.
  • Was de komkommer en snijd ze in fijne stukken raspen mag ook.
  • Voeg de gesneden/geraspte komkommer toe aan de yoghurt.
  • Pers de knoflook en voeg het het toe aan de yoghurt.
  • Doe komkommer-yoghurt in kleine schaaltjes.
  • Garneer met dille en een paar druppels olijfolie erop.

Notities

Cacık is een heerlijk, verfrissend en veelzijdig gerecht dat perfect past bij veel verschillende maaltijden. Het is eenvoudig te maken en kan gemakkelijk worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren.

De Griekse Tzatzik wordt gemaakt van zure room en de Turkse Cacik wordt gemaakt van yoghurt waardoor het ook anders is van structuur, de Cacik is veel dunner als de Tzatzik.

Cacik eet je bij pittige gekruide gerechten zoals vlees en zomers met mooi weer zal het vaak ook niet ontbreken aan tafel

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook .

Mobiele versie afsluiten