Turlu – Ovenschotel

Turlu – Ovenschotel
Labels: , ,

4 Personen25 minuten60 minuten
 

Ingrediënten:
  • 800 gram runderstoofvlees
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 aardappelen
  • 200 gram snijbonen
  • 2 Turkse groene pepers
  • 2 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 125 gram boter
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • Water
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Oregano

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en de aubergine.
  2. Snijd alle groenten in stukken en snipper de ui de knoflook en de pepers
  3. Laat voor de saus de boter smelten in een pan.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en water om te binden.
  5. Roer op laag vuur tot een gladde saus.
  6. Breng op smaak met zout zwarte peper en oregano.
  7. Bak het vlees goudbruin voeg er eventueel zout aan toen.
  8. Doe alle groenten in een ovenschotel met deksel.
  9. Doe er de pepers de knoflook en de ui bovenop met het vlees.
    Giet de saus erbij en zet de pan afgedekt 45 – 60 minuten in een oven op 180 graden.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.