Site pictogram Turkse Recepten

Türk kahvesi – Turkse koffie

Türk kahvesi - Turkse koffie
Türk kahvesi - Turkse koffie
Afdrukken

Türk kahvesi – Turkse koffie

Türk Kahvesi, oftewel Turkse koffie, is een traditionele manier van koffiezetten die populair is in Turkije en andere delen van het Midden-Oosten en de Balkan. Deze manier van koffiezetten staat bekend om zijn unieke smaak, rijke textuur en de manier waarop het wordt geserveerd.
Gang Drinken
Keuken Turkse
Trefwoord Kahve, Koffie
Voorbereidingstijd 1 minuut
Kooktijd 5 minuten
Totale tijdsduur 6 minuten
Aantal Personen 1 Personen
calorieën 29kcal
Auteur Turkse Recepten

Equipment

  • 1 Turkse koffiepot ( Cevze )

ingrediënten

  • 60 ml Water
  • 1 eetlepel Turkse koffie
  • 2 klontjes Suiker

Bereiding

  • Doe de blokjes suiker in het koffiepotje.
  • Giet het kopje met koud water in het koffiepotje.
  • Neem de Turkse koffie voor je, die worden zo verkocht.
  • Doe de koffie in het koffiepotje.
  • Roer alles heel goed door.
  • Leg dit op de kookplaat en roer alles nog steeds door.
  • Wanneer de koffie gaat schuimen, haal je het schuim met het lepeltje weg en leg je dit in je lege kopje (die je net had gebruikt om koud water in het koffiepotje te doen).
  • Als de koffie is gaan koken, giet je dit langzaam in je kopje met schuim. Je moet de koffie niet te lang laten koken, gelijk van het vuur afhalen als het eenmaal begint te koken.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Mobiele versie afsluiten