Sebzeli pilav – Rijst met groente
Sebzeli pilav is een populair Turks gerecht dat vertaald kan worden als "rijst met groenten." Het is een smaakvol en voedzaam gerecht waarbij rijst wordt gekookt met een verscheidenheid aan groenten en soms kruiden, waardoor het een kleurrijke en aromatische bijgerecht of hoofdgerecht wordt.
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 1327kcal
ingrediënten
- 3 eetlepels Zonnebloemolie
- 50 gram Boter
- 100 gram Mais
- 100 gram Doperwten
- 1 blokje Bouillon
- 600 ml Gekookt water
- 1 stuk Paprika
- 400 gram Risotto rijst
Bereiding
- Begin met het wassen van de rijst deze kun je bijvoorbeeld in een zeef doen en een korte periode onder de lopende kraan houden.
- Zet een pan op het vuur en doe hier de zonnebloemolie in wacht tot deze heet is.
- Snijd ondertussen de paprika in hele kleine stukjes ongeveer ter grootte van de mais en doperwten.
- Voeg de rijst toe aan de pan samen met de roomboter
- Roer dit geheel gedurende enkele minuten.
- Voeg vervolgens de mais doperwten en paprika toe.
- Roer dit geheel enkele minuten pas op dat de rijst niet aan de bodem blijft plakken!
- Voeg daarna 600 ml gekookt water met een bouillonblokje toe.
- Zet de deksel op de pan en laat dit op een lage vuur 15 minuten koken tot het water opgekookt is.
- Plaats de rijst in een kommetje druk dit een beetje aan druk dit ondersteboven op een bord om het effect.
Notities
Sebzeli pilav is veelzijdig en kan worden aangepast met verschillende groenten naar keuze, afhankelijk van wat er in het seizoen is of wat je in huis hebt. Het is een heerlijke manier om rijst op te fleuren en een voedzame maaltijd te creëren
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.