Pisi – Gefrituurde brood
Pisi kan worden vergeleken met enkele Nederlandse gerechten die ook traditioneel en vaak gefrituurd zijn zoals oliebollen of broodje uit frituur
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 4641kcal
ingrediënten
- 1000 gram Bloem / Meel
- 1 blokje Gist
- 100 ml Warme melk
- 100 ml Warm water
- 1 eetlepel Zout
- 1 eetlepel Bakpoeder
- 2 theelepels Suiker
- 1000 ml Zonnebloemolie
Bereiding
- Pak een schaal en doe er meel in en daarop de bakpoeder.
- Voeg hierbij gist, suiker en zout erbij toe.
- Giet de melk en het water in de schaal.
- Kneed de ingrediënten bij elkaar zodat het een deeg wordt.
- Bedek het deeg in de schaal. Dit laat je een half uur zo staan zodat het deeg kan rijzen.
- Maak middelgrote bolletjes deeg.
- Rol de bolletjes deeg uit en maak 4 gaatjes in elk deegrol.
- Laat de zonnebloemolie in de pan heet worden.
- Probeer de deeg in de pan te doen. Als de olie begint te knetteren, betekent dit dat de zonnebloemolie heet genoeg is geworden om het deeg er in te bakken.
- Leg het deeg als het zo ver is, in de pan met olie. Als de ene kant goud/bruin is geworden, draai je de pisii om en laat je deze kant bakken totdat het goudbruin wordt.
- Als beide kanten van de Pisi goudbruin zijn geworden, haal je de Pisi eruit en zet je het op een servetje zodat de resterende olie op het servetje komt.
- De pisi is nu klaar.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en Facebook.