Site pictogram Turkse Recepten

Pisi – Gefrituurde brood

Pisi - Gefrituurde brood
Pisi - Gefrituurde brood
Afdrukken

Pisi – Gefrituurde brood

Pisi kan worden vergeleken met enkele Nederlandse gerechten die ook traditioneel en vaak gefrituurd zijn zoals oliebollen of broodje uit frituur
Gang Deeg
Keuken Turkse
Trefwoord Brood, Gefrituurd, Pisi
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 45 minuten
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 4641kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 1000 gram Bloem / Meel
  • 1 blokje Gist
  • 100 ml Warme melk
  • 100 ml Warm water
  • 1 eetlepel Zout
  • 1 eetlepel Bakpoeder
  • 2 theelepels Suiker
  • 1000 ml Zonnebloemolie

Bereiding

  • Pak een schaal en doe er meel in en daarop de bakpoeder.
  • Voeg hierbij gist, suiker en zout erbij toe.
  • Giet de melk en het water in de schaal.
  • Kneed de ingrediënten bij elkaar zodat het een deeg wordt.
  • Bedek het deeg in de schaal. Dit laat je een half uur zo staan zodat het deeg kan rijzen.
  • Maak middelgrote bolletjes deeg.
  • Rol de bolletjes deeg uit en maak 4 gaatjes in elk deegrol.
  • Laat de zonnebloemolie in de pan heet worden.
  • Probeer de deeg in de pan te doen. Als de olie begint te knetteren, betekent dit dat de zonnebloemolie heet genoeg is geworden om het deeg er in te bakken.
  • Leg het deeg als het zo ver is, in de pan met olie. Als de ene kant goud/bruin is geworden, draai je de pisii om en laat je deze kant bakken totdat het goudbruin wordt.
  • Als beide kanten van de Pisi goudbruin zijn geworden, haal je de Pisi eruit en zet je het op een servetje zodat de resterende olie op het servetje komt.
  • De pisi is nu klaar.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en Facebook.

Mobiele versie afsluiten