Site pictogram Turkse Recepten

Mercimek corbasi – Linzensoep

Mercimek corbasi - Linzensoep
Mercimek corbasi - Linzensoep
Afdrukken

Mercimek corbasi – Linzensoep

Mercimek Çorbası is een populaire Turkse linzensoep die bekend staat om zijn eenvoud, voedzaamheid en heerlijke smaak. Deze soep wordt vaak gemaakt met rode linzen en een mix van groenten en specerijen, wat resulteert in een romige, hartige soep die perfect is voor koude dagen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Trefwoord Corba, Linzen, Mercimek, Soep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijdsduur 45 minuten
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 574kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 2 eetlepels Margarine
  • 200 gram Rode linzen
  • 1 stuk Kleine ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel Meel
  • 200 ml Water
  • 600 ml Kokend water
  • 1 theelepel Rode peper
  • 1 theelepel Munt
  • 2 theelepels Zout

Bereiding

  • Doe één eetlepel margarine in een pan en laat dit smelten.
  • Laat de linzen zeven terwijl je het met water schoon spoelt. Als het water bij de linzen een beetje is opgedroogd, doe ze in de pan en bak de linzen heel kort.
  • Snij de ui in kleine stukjes en doe deze in de pan.
  • Snij de knoflook in kleine stukjes en voeg deze ook in de pan en roer dit mengsel door voor 5 minuten.
  • Voeg het meel in de pan en roer dit even door.
  • Giet daarna het koude water in de pan en roer dit goed door voor een paar minuten.
  • Giet daarna kokend water in de pan en roer dit ook goed door.
  • Wacht tot het gaat koken, zet dan het vuur op een lage stand en laat de soep hier 45 minuten op staan.
  • Pak dan een steelpan en doe daar 1 eetlepel margarine in en laat de margarine smelten.
  • Doe de rode peper, munt en zout bij de margarine en roer dit een beetje door.
  • Als dit klaar is, giet je dit over de soep heen en roer dit ook een beetje door.
  • De soep is nu klaar.

Notities

Mercimek Çorbası is een veelzijdige soep die makkelijk aan te passen is aan persoonlijke voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld extra groenten toevoegen, zoals bleekselderij of tomaten, of de specerijen aanpassen naar smaak. Het is een hartige en vullende soep die perfect is als voorgerecht of als lichte maaltijd.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site of op Facebook

Mobiele versie afsluiten