Irmik Helvasi – Griesmeel halva
Tags: griesmeel halva, Irmik Helvasi, turkse recept4 Personen | 15 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 400 ml melk
- 200 ml water
- 125 gram kristalsuiker
- 250 gram griesmeel
- 1 theelepel vanille extract
- 150 gram roomboter
- 50 gram pinda’s
Bereiding:
- Zet een pan op het vuur voeg hier de melk en suiker aan toe.
- Wanneer de suiker in de pan gesmolten is voeg je het water en het vanille extract toe.
- Vervolgens zet je het vuur uit. Roer nu goed door.
- Zet nog een pan op het vuur (hoge stand) en laat hier de boter in smelten.
- Voeg het griesmeel en de pinda toe.
- Strooi de gestampte pistache nootjes over de sutlac doe daarna de sutlac in de koelkast totdat het koud genoeg is om op te eten.
- Voeg de siroop die je als eerst hebt gemaakt geleidelijk toe aan de tweede pan. Blijf in de tussentijd goed doorroeren.
- Wanneer alle siroop in de pan zit (samen met het griesmeel) zet je het vuur op een lage stand en roer je nogmaals 15 minuten.
- Zorg tegen de tijd dat de 15 minuten verstreken zijn al het vocht ingetrokken is.
Laat het nu afkoelen.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook