8 Personen | 10 minuten | 0 minuten |
Ingrediënten:
- 500 gram bulgur
- 300ml warm water
- 100 gram Isot peper
- 100ml zonnebloemolie
- 3 eetlepels paprikapoeder
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 5 eetlepels granaatappelsiroop
- 1 theelepel zout
- 1 ui
- citroensap
Bereiding:
-
Doe de bulgur in een diepe kom en giet er 1,5 glas heet water op. Dek het af en laat het 10 minuten staan.
- Doe de ui in de hakmolen, maak het heel fijn en haal eruit en laat het uitlekken in een zeef.
-
Doe de isot in een kom en voeg er heet water aan toe en laat het 5 minuten staan.
-
Doe de bulgur in de keukenmachine en voeg de gedroogde ui, geweekte isot (met het sap), citroensap, granaatappelsiroop, olijfolie, zout, tomatenpuree en rode peper aan de keukenmachine toe en maal je het fijn gedurende 10 minuten, waarbij u het af en toe onderbreekt.
-
Haal het uit de keukenmachine en doe het dan in een kom en kneed het nog een paar minuten in je handen en geef het vorm net zoals op de afbeelding.
Serveer met sla, tomaat en citroen. Succes!
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.