Acili ezme – Pittige dip

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 30 minuten | 0 minuten |
Ingrediënten
- 1 Tomaat
- 1 Groene peper
- 1 Ingemaakte groene peper (zuur)
- 1 ui
- Een half bosje peterselie
- 4 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 1 Eetlepel rode peperpuree (biber salcasi)
- Halve citroen
- 2 Theelepels paprika vlokken
- 1 Theelepel zwarte peper
- Zout
- Walnoten
- Een scheutje granaatappel siroop
- Olijven
Bereiding:
- Snijd de tomaat groene peper ingemaakte peper ui peterselie in hele kleine stukjes.
- Neem een schaal en doe hier de tomaat groene peper ui en peterselie erin.
- Snijd de knoflook in kleine stukjes en pers het sap eruit door het te stampen.
- Voeg de tomatenpuree toe en water om te binden.
- Het stampen kun je eenvoudiger maken door een snufje zout toe te voegen aan de knoflook.
- Voeg het sap toe aan de schaal met de ingrediënten.
- Zorg dat de knoflook heel fijngesneden is voordat je het ook bij de overige ingrediënten toevoegt.
- Neem een klein kommetje voeg de olijfolie en rode peperpuree toe.
- Roer alles goed door elkaar totdat de rode peperpuree bijna in de olijfolie is opgelost.
- Pers het sap van de citroen en giet dit in de saus roer even goed door.
- Giet de saus in de schaal met de overige ingrediënten.
- Voeg ook de theelepels zwarte peper paprikavlokken en zout toe.
- Kneed het mengsel goed door elkaar met je handen.
- Haal twee-derde deel van dit mengsel door een mixer zodat dit deel van de meze minder grof wordt.
- Meng dit deel vervolgens weer met de (grovere) rest.
- Serveer je acili ezme op een bord en dresseer dit met bijvoorbeeld een scheutje granaatappel siroop citroenschijfjes olijven stukjes peterselie of een paar walnoten.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook