Irmik Helvasi – Griesmeel halva

Irmik Helvasi – Griesmeel halva
Labels: , ,

4 Personen15 minuten30 minuten

Ingrediënten:

  • 400 ml melk
  • 200 ml water
  • 125 gram kristalsuiker
  • 250 gram griesmeel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram roomboter
  • 50 gram pinda’s

Bereiding:

  1. Zet een pan op het vuur voeg hier de melk en suiker aan toe.
  2. Wanneer de suiker in de pan gesmolten is voeg je het water en het vanille extract toe.
  3. Vervolgens zet je het vuur uit. Roer nu goed door.
  4. Zet nog een pan op het vuur (hoge stand) en laat hier de boter in smelten.
  5. Voeg het griesmeel en de pinda toe.
  6. Strooi de gestampte pistache nootjes over de sutlac doe daarna de sutlac in de koelkast totdat het koud genoeg is om op te eten.
  7. Voeg de siroop die je als eerst hebt gemaakt geleidelijk toe aan de tweede pan. Blijf in de tussentijd goed doorroeren.
  8. Wanneer alle siroop in de pan zit (samen met het griesmeel) zet je het vuur op een lage stand en roer je nogmaals 15 minuten.
  9. Zorg tegen de tijd dat de 15 minuten verstreken zijn al het vocht ingetrokken is.
    Laat het nu afkoelen.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Irmik Helvasi - Griesmeel halva voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.