Site pictogram Turkse Recepten

Yumurtali pide – Pide met ei

Yumurtali pide - Pide met ei
Yumurtali pide - Pide met ei
Afdrukken

Yumurtali pide – Pide met ei

Yumurtalı Pide is een traditioneel Turks gerecht dat vaak wordt beschreven als een soort platbrood of pizza, met een rijke en smakelijke topping van eieren. Het is een populair gerecht dat vaak wordt gegeten als ontbijt, lunch of diner. De vulling kan eenvoudig of rijk zijn, afhankelijk van de voorkeur, en het eindresultaat is een heerlijk broodje met een knapperige korst en een zachte, smaakvolle vulling.
Gang Deeg
Keuken Turkse
Trefwoord Pide met Ei, Yumurtali Pide
Voorbereidingstijd 35 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijdsduur 1 uur 35 minuten
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 2456kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 200 ml lauwe melk
  • 100 gram margarine
  • 1000 gram bloem
  • 1 blokje gist
  • 300 ml lauw water
  • 2 eetlepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • 4 stuk eieren
  • 8 theelepels prikklokken

Bereiding

  • Meng 200 ml lauwe melk, 4 eetlepels tafelmargarine, 850 gram bloem, 1 blokje verse bakkersgist, 300 ml. lauw water, 1 eetlepel zout en 1 theelepel suiker in een kom.
  • Kneed alles gedurende 5 minuten.
  • Houd je handen af en toe onder de kraan (maak ze nat) zodat het deeg niet te veel aan je handen komt te plakken tijdens het kneden.
  • Indien tijdens het kneden het deeg te hard blijkt te zijn, voeg dan een beetje meer water toe, indien het deeg te zacht blijkt, voeg dan iets meer meel toe.
  • Als je klaar bent met kneden, bedek je de kom met een plastic zakje bijvoorbeeld, en leg je de kom even aan de kant.
  • Na ongeveer 45 minuten zal het deeg klaar zijn met rijzen.
  • Breek de eieren in een kom, voeg hier het zout aan toe en klop alles tot één geheel.
  • Snijd de paprika in meerdere slierten.
  • Deze slierten zullen we later als dressing op de broodjes gebruiken.
  • Na 45 minuten zal het deeg gerezen zijn, verdeel het deeg in ongeveer 16 kleine bolletjes (ter grootte van een vuist), strooi wat meel op tafel (of aanrecht) om ervoor te zorgen dat de deegballetjes niet plakken.
  • Rol de bolletjes deeg uit ter grootte van een vlakke hand.
  • Plaats wat van de geklopte eieren in het midden van het deeg
  • Vouw twee kanten van het deeg naar elkaar toe, stop er halverwege mee zodat er een soort opening ontstaat.
  • Druk de uiteindes op elkaar (goed aandrukken!) zodat het geheel niet uit elkaar valt
  • Strooi per broodje een half theelepel paprika vlokken over de ei vulling om het meer smaak te geven.16. Leg nu een paprika sliert op het broodje
  • Leg alle broodjes op een bakplaat, doe deze in een voorverwarmde oven van 220 graden totdat ze goudbruin kleuren (duurt ongeveer 15 minuten).

Notities

Yumurtalı Pide is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat perfect is voor elke maaltijd. De combinatie van het knapperige deeg, de romige kaas en de rijke eieren maakt het een favoriet in de Turkse keuken.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Mobiele versie afsluiten