Ga terug
Isirgan Corbasi - Brandnetelsoep recept

Isirgan Corbasi – Brandnetelsoep

Turkse Recepten
Isırgan Çorbası, ook bekend als Brandnetelsoep, is een traditionele Turkse soep gemaakt van brandnetels, die bekend staan om hun voedingsvoordelen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijdsduur 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 5201 kcal

Ingredients
  

  • 200 gram Brandnetels
  • 200 ml Water
  • 1000 gram Bloem
  • 4 eetlepels Maismeel
  • 75 gram Boter (plantaardig boter)
  • 200 ml Melk
  • 150 gram Roomboter
  • 0.5 theelepel Zout

Instructions
 

  • Was de brandnetels in een kommetje met water.
  • Kook de brandnetels 5 minuten in water.
  • Laat de brandnetels in het water afkoelen.
  • Pureren de brandnetels middels een mixer tot een papje.
  • Doe de boter in een pan en laat het smelten.
  • Roer de maismeel totdat de boter een gelige kleur krijgt rond de 5 minuten.
  • Giet de brandnetelpuree zout en de melk erbij en laat het gehele circa 10 minuten pruttelen.

Notes

Let op,  aanraking met brandnetels zorgt voor jeuk en prikken om dit te voorkomen kan je gebruik maken van plastic handschoenen en was eerst je handen met je handschoen voordat je ze uit trekt.
Trefwoord Brandnetel, Champignonsoep, Corba, Isirgan