Site pictogram Turkse Recepten

Walnoottoetje – Cevizli rolo tatlisi

Cevizli rolo tatlisi - Walnoottoetje

Ceviz rolo tatlısı (walnoottoetje) is een traditioneel Turks dessert met een rijke, nootachtige vulling die is omhuld door een delicate deeglaag. “Ceviz” betekent “walnoot” in het Turks, en “rolo tatlısı” vertaalt naar “rol dessert”. Dit dessert bestaat meestal uit dunne laagjes deeg, vergelijkbaar met filodeeg, die worden opgerold met een vulling die voornamelijk uit gemalen walnoten bestaat.

Cevizli rolo tatlisi - Walnoottoetje
Afdrukken

Walnoottoetje – Cevizli rolo tatlisi

Ceviz Rolo Tatlısı is een traditionele Turkse zoetigheid die ook bekend staat als Walnoot Rol Dessert. Dit dessert bestaat uit dunne lagen deeg gevuld met een heerlijke walnootvulling en wordt vaak geserveerd in opgerolde of spiraalvormige plakjes
Gang Dessert
Keuken Turkse
Trefwoord Ceviz, Kabak Tatlisi, Rolo, Toetje, Walnoot
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijdsduur 1 uur 30 minuten
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 7022kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 600 ml Water
  • 600 gram Suiker
  • 0.5 stuks Citroen (halve citroen)
  • 150 gram Walnoten
  • 2 eetlepels Kaneelpoeder
  • 3 stuks Eieren
  • 175 ml Melk
  • 175 ml Zonnebloemolie
  • 125 ml Zure room
  • 14 vellen Filodeeg

Bereiding

  • Doe de suiker en het water in een pan. Laat dit een half uur koken
  • Pers na een half uur koken ook het sap van een halve citroen in de pan.
  • Laat dit vervolgens nog eens 10 minuten koken.
  • Breek de walnoten in stukjes en voeg hier kaneel aan toe meng dit vervolgens.
  • Doe de eieren melk zonnebloemolie en zure room in een kom en mix dit.
  • Neem een vel bladerdeeg en smeer met een kwast een heel dun laagje van dit mengsel over het vel.
  • Leg vervolgens direct een rij aan kaneel-walnoten mix aan de onderkant van het vel.
  • Rol direct dit geheel van beneden naar boven.Let op: dit bovenstaande proces dien je snel en zorgvuldig te doen. Als je te lang wacht zal de yufka te veel vocht opnemen waardoor het oprollen niet lukt en/of de mix aan walnoten-kaneel zal door de filodeeg heen scheuren.
  • Plaats de rol vervolgens op een bakplaat.
  • Herhaal dit voor alle vellen.
  • Smeer wat van het overgebleven mengsel over de rollen.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30-40 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal het gerecht uit de oven.
  • Laat dit gerecht nu een beetje afkoelen.
  • Snijd na het bakken met een pizzasnijder het gerecht zowel verticaal alsmede horizontaal.
  • Giet ten slotte de (warme) siroop over het gerecht.
  • Serveer 4 rollen van dit toetje per bord.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Mobiele versie afsluiten