4 Personen | 30 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 100 gram lamsgehakt
- 1 bosje peterselie
- 1 theelepel rode peper
- 1 theelepel zwarte peper
- 4 theelepels zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel witte maismeel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theeglas witte kikkererwten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Water
Bereiding:
- Neem een schaal en leg hier het gehakt in.
- Snijd de peterselie in kleine stukjes voeg deze toe aan het gehakt.
- Voeg de rode peper zwarte peper zout bakpoeder en tomatenpuree toe aan het gehakt.
- Kneed alles tot een geheel.
- Neem een schaal en doe hier het maismeel in.
- Neem een klein beetje gehakt en rol dit tot een klein balletje.
- Dit balletje rol je door het maismeel heen totdat het helemaal bedekt is.
- Neem een pan doe hier de zonnebloemolie in.
- Als de zonnebloemolie in de pan klaar is om in te bakken leg je de balletjes gehakt in de pan.
- Laat deze balletjes gehakt allemaal gaar worden.
- Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes voeg deze toe aan de pan.
- Giet het gekookte water in de pan roer alles goed door.
- Daarna voeg je de kikkererwten ook toe aan de pan.
- Ze de deksel op de pan.
- De soep is klaar als de kikkererwten zacht aanvoelen dit zal ongeveer een half uur duren.
- Nadat de soep klaar is voeg je nog de 2 theelepels zout toe aan de soep.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook