Site pictogram Turkse Recepten

Musakka – Moussaka

Musakka - Moussaka
4 Personen 25 minuten 35 minuten

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Schil de aubergine courgette en aardappels.
  2. Snijd ze allemaal in plakjes.
  3. Snijd de paprika en groene pepers ook.
  4. Frituur alles stuk voor stuk dus eerst de aardappels courgette aubergine.
  5. Neem een schaal leg de plakjes gefrituurde aardappels aan de onderkant daaroverheen de aubergine en daarna de courgette
  6. Neem een koekenpan en leg hier het gehakt in laat het gehakt gaar worden.
  7. Snijd de ui in dunne plakjes en de knoflook in kleine stukjes voeg deze toe aan de koekenpan en roer alles goed door.
  8. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe aan de koekenpan strooi de rode peper en zout er ook bij en roer alles goed door.
  9. Giet nog het water er bij roer alles weer goed door.
  10. Neem de schaal met de aardappels aubergines en courgette weer voor je daaroverheen giet je de saus die je net hebt gemaakt en verspreid de hele saus goed.
  11. Neem de gefrituurde paprika en peper weer voor je leg dit over de saus met gehakt heen.
    Zet een deksel op de schaal met de moussaka en laat het op een laag vuurtje zitten voor 15 minuten dit doe je zodat de smaak meer naar voren komt.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Mobiele versie afsluiten