Site pictogram Turkse Recepten

Makarna Salatasi – Pastasalade

Makarna Salatasi - Pastasalade

Makarna Salatasi - Pastasalade
Afdrukken

Makarna Salatasi – Pastasalade

Makarna Salatası is een populaire Turkse pastasalade die vaak wordt geserveerd als bijgerecht of lichte maaltijd. Het is een veelzijdig gerecht dat koud wordt geserveerd en bestaat uit gekookte pasta gemengd met diverse groenten, kruiden en een romige saus. Het is perfect voor picknicks, barbecues en andere informele bijeenkomsten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Trefwoord Makarna Salatasi, Pastasalade
Voorbereidingstijd 35 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijdsduur 50 minuten
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 1223kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 3 stuks paprika
  • 2 stuks wortel
  • 1 stuk aardappel
  • 100 gram doperwten
  • 2 stuks augurken
  • 0.5 bosje dille
  • 200 ml yoghurt
  • 100 gram pasta
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 theelepels zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

  • Neem een schaal en voeg hier de yoghurt aan toe roer een klein beetje zodat de yoghurt losser wordt.
  • Voeg de mayonaise en olijfolie toe en roer dit goed door
  • Voeg het zout toe en roer weer goed door.
  • Neem een pan en vul dit met ongeveer een liter water.
  • Voeg hier zonnebloemolie aan toe. Laat dit geheel koken.
  • Daarna voeg je de pasta toe en laat je dit koken voor 10 minuten.
  • Als de pasta klaar is haal je de pasta door een zeef en laat je de pasta even staan totdat het vocht wegtrekt.
  • Snijd de wortels aardappel augurken dille rode/gele/groene paprika in stukjes.
  • Zet een kleine pan op het vuur en vul de pan ongeveer tot de helft met water en voeg er één theelepel zout aan toe.
  • Wacht totdat het water begint te koken en voeg dan de wortels toe.
  • Wanneer de wortels een zachter zijn geworden voeg je de aardappelen toe. Na 5 minuten voeg je de doperwten toe.
  • Vervolgens voeg je na 5 minuten de rode gele en groene paprika toe. Laat dit net zo lang koken tot alle groentes zacht worden.
  • Haal de groentes door een zeef en laat al het vocht eruit lopen (niet wassen!). Laat de groentes nu afkoelen.
  • Neem een kom en voeg hier de pasta aan toe.
  • Vervolgens schep je de saus er overheen. Roer het een paar keer door.
  • Snijd de dille in kleine stukjes. Voeg deze samen met de augurken toe aan de kom.
  • Vervolgens voeg je de afgekoelde groentes toe. Roer goed door.

Notities

Makarna Salatası is een heerlijke en verfrissende pastasalade die gemakkelijk aan te passen is aan persoonlijke smaakvoorkeuren. Het is een geweldige manier om van een verscheidenheid aan groenten te genieten in een romige en smaakvolle salade.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Mobiele versie afsluiten