2 Personen | 15 minuten | 15 minuten |
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 1 bosje bosui
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 citroenen
- 2 glazen fijn gebroken tarwe
- 1½ komkommer
- 2 tomaten
- 1 bosje peterselie
- Zout
- Peper
- 2 theelepels gedroogde munt
- 1 krop sla
Bereiding:
- Laat een groot kopje water aan het koken.
- Doe de tarwe in een diepe schaal.
- Giet het water over de gebroken tarwe en sluit het af laat de tarwe ca 15 min. trekken.
- Schil de uien en snipper deze in fijne blokjes.
- Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes.
- Was het bosui en snipper deze in dunne ringen.
- Voeg nadat de tarwe getrokken is de tomaten komkommer tomatenpuree ui bosui sap van de citroenen olijfolie zout peper gedroogde mint en het fijn gehakte peterselie aan de tarwe toe.
- Roer het goed door de tarwe.
- Was de sla en leg de sla blaadjes op een grote schaal
- Schep de tarwe mengsel op de sla.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.