Site pictogram Turkse Recepten

Irmik tatlisi – Griesmeeltoetje met biscuits

Irmik tatlisi - Griesmeeltoetje met biscuits
Irmik tatlisi - Griesmeeltoetje met biscuits
Afdrukken

Irmik tatlisi – Griesmeeltoetje met biscuits

İrmik Tatlısı, ook bekend als griesmeelhalva, is een traditioneel Turks dessert gemaakt van griesmeel, suiker, melk, en boter. Het is eenvoudig te bereiden en wordt vaak geserveerd tijdens speciale gelegenheden en familiebijeenkomsten. Het dessert heeft een rijke, nootachtige smaak en een licht korrelige textuur
Gang Dessert
Keuken Turkse
Trefwoord biscuit, Griesmeel, Irmik, Kabak Tatlisi
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 4289kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 800 ml Melk
  • 12 eetlepels Fijne griesmeel
  • 12 eetlepels Margarine
  • 1 eetlepel Margarine
  • 1 fles Chocoladesaus
  • 2 eetlepels Kokosnootschaafsel
  • 2 eetlepels Kaneel
  • 1 pakje Theebiscuit
  • 1 eetlepel Gedroogde munt
  • 0.5 pakje Chocoladebiscuits
  • 200 gram Gebroken walnoten

Bereiding

  • Doe de suiker, griesmeel, melk en margarine in een pan.
  • Roer het geheel op laag vuur gedurende 10 minuten tot het mengsel stroperig is.
  • Zet het vuur daarna op de allerlaagste stand zodat het mengsel nog wel enigszins warm blijft.
  • Besmeer vervolgens de bodem van een schaal met dit griesmeelmengsel.
  • Plaats hier vervolgens 2 lagen theebiscuitjes overheen.
  • Smeer vervolgens een laag griesmeelmengsel over de biscuitjes heen. Doe dit voorzichtig want de biscuitjes willen nog wel eens plakken aan het mengsel en daardoor verschuiven.
  • Plaats hier vervolgens wederom 2 lagen theebiscuitjes overheen.
  • Leg hier ook nog één laag chocoladebiscuitjes overheen.
  • Smeer tot slot wederom een laag griesmeelmengsel over dit geheel. Gebruik een kwast om de boel egaal te strijken.
  • Laat dit nu minimaal 15 minuten rusten zodat de warmte van het griesmeelmengsel goed in de biscuitjes trekt (zodat deze zacht worden).
  • Giet wat kant-en-klare chocolademengsel over het geheel.
  • Besprenkel daarna het geheel met kokosnootschaafsel.
  • Bestrooi het geheel vervolgens met wat gebroken walnoten.
  • Besprenkel tot slot wat kaneel over het geheel
  • Giet eventueel nog een beetje chocoladesaus bij het serveren.

Notities

İrmik tatlısı wordt gewaardeerd om zijn eenvoud en troostende smaak, waardoor het een populair dessert is in Turkse huishoudens.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Mobiele versie afsluiten