Patlican yemegi – Aubergine gerecht

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 30 minuten | 35 minuten |
Ingrediënten
- 4 aubergines
- 4 eetlepel zout
- 3 tomaten
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 groene peper
- 6 teen knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree (Turks: salca)
- 5 eetlepels olijfolie
- 400 ml water
- 3 theelepels paprikavlokken
- 3 theelepels zwarte peper
Bereiding:
- Begin met het schillen van de aubergines snijd deze vervolgens in grove stukjes en strooi hier 1 eetlepel zout overheen.
- Snijd de peper en paprika ook in grove stukjes.
- Snijd echter de uien knoflook en tomaten in kleine stukjes.
- Zet een pan op het vuur doe de zonnebloemolie erin en wacht tot deze heet is.
- Doe de zout ui paprika groene peper knoflook tomatenpuree olijfolie water paprikavlokken en de zwarte peper in een pan.
- Roer dit geheel gedurende 5 minuten doe dan de deksel op de pan.
- Laat de pan nu voor 5 minuten en voeg de tomaten als laatst toe zodat deze bovenop liggen.
- Doe wederom de deksel op de pan en zet het vuur op een lage stand.
- Doe nu tomatenpuree in een apart kommetje en meng dit met koud water.
- Giet dit sausje vervolgens in de pan
- Zet het vuur nu weer op de hoogste stand doe de deksel op de pan en wacht tot het gerecht gaat koken.
- Als het eenmaal is gaan koken zet je het vuur op een lage stand en dien je het nog 15 tot 20 minuten na te laten koken op een lage stand.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Korte samenvatting

Recept naam
Patlican yemegi - Aubergine gerecht
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




