Kandili Simidi – Sesam bagels

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 15 minuten | 30minuten |
Ingrediënten:
- 125 gram tafelmargarine
- 80 ml zonnebloemolie
- 2 theelepels kristalsuiker
- 3 eetlepels Turkse yoghurt
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel Weichselboom kruiden (wordt verkocht in Turkse winkeltjes)
- 500 gram patisserie patentbloem
- 1 ei
- sesamzaad of zwarte komijn
Bereiding:
- Neem een diepe kom en voeg hier de margarine zonnebloemolie kristalsuiker yoghurt zout bakpoeder en weichselboomkruiden (mahlep) aan toe. Meng dit voor een deel.
- Voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je het mengsel aan het mengen bent. Kneed vervolgens het mengsel tot één stuk deeg.
- Neem kleine stukjes deeg en rol dit uit tot een 15 cm lange sliert.
- Vervolgens vouw je de ene uiteinde naar de andere. Op deze wijze maak je een soort van ring.
- Mix het ei in een kommetje met een garde en dip de deegringen in het vloeibare ei.
- Vervolgens dip je één kant van de deegringen in sesamzaad en/of zwarte komijn.
- Leg deze deegringen daarna op een ovenplaat.
- Doe de ovenplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 10 minuten tot alles goud/bruin is gekleurd.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Korte samenvatting

Recept naam
Kandili Simidi - Sesam bagels
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




