Kandili Simidi – Sesam bagels

Kandili Simidi – Sesam bagels
Labels: , ,

4 Personen15 minuten30minuten

Ingrediënten:

  • 125 gram tafelmargarine
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels Turkse yoghurt
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel Weichselboom kruiden (wordt verkocht in Turkse winkeltjes)
  • 500 gram patisserie patentbloem
  • 1 ei
  • sesamzaad of zwarte komijn

Bereiding:

  1. Neem een diepe kom en voeg hier de margarine zonnebloemolie kristalsuiker yoghurt zout bakpoeder en weichselboomkruiden (mahlep) aan toe. Meng dit voor een deel.
  2. Voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je het mengsel aan het mengen bent. Kneed vervolgens het mengsel tot één stuk deeg.
  3. Neem kleine stukjes deeg en rol dit uit tot een 15 cm lange sliert.
  4. Vervolgens vouw je de ene uiteinde naar de andere. Op deze wijze maak je een soort van ring.
  5. Mix het ei in een kommetje met een garde en dip de deegringen in het vloeibare ei.
  6. Vervolgens dip je één kant van de deegringen in sesamzaad en/of zwarte komijn.
  7. Leg deze deegringen daarna op een ovenplaat.
  8. Doe de ovenplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 10 minuten tot alles goud/bruin is gekleurd.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Kandili Simidi - Sesam bagels - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Kandili Simidi - Sesam bagels
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.