Icli köfte – Gevuld broodje

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 65 minuten | 25 minuten |
Ingrediënten:
- 1 beker dunne bulgur
- 3 aardappelen
- 4 theelepel rode peper
- 4 theelepel zwarte peper
- 4 theelepel zout
- halve beker water
- halve beker meel
- halve beker (gebroken) walnoot
- 150 gram gehakt
- half bosje peterselie
- Halve liter zonnebloemolie
Bereiding:
1. Laat de aardappelen alvast koken in een pan.
2. Voeg ondertussen de bulgur en de halve beker water in een kom.
3. Kneed het geheel gedurende 5 minuten.
4. Voeg daarna de rode en zwarte peper toe, eveneens het zout.
5. Haal de aardappelen uit de pan, schil ze en voeg ze in brokjes toe aan de kom.
6. Kneed het geheel wederom gedurende 5 minuten.
7. Kneed het geheel wederom enkele minuten, in ieder geval tot de boel niet meer aan je handen plakt, mocht dat wel gebeuren doen, voeg dan nog wat meel toe.
8. Doe het gehakt in een steelpan, laat het gehakt gedurende 5 minuten koken in een steelpan, in ieder geval tot de vocht uit het gehakt is gekookt.
9. Voeg daarna de walnoten, gesneden peterselie, 2 eetlepels rode peper,2 eetlepels groene peper en 2 eetlepels zout toe aan de steelpan.
10. Roer het geheel en zet het vuur op een lage stand.
11. Neem een stuk van het deeg in de hand en vorm deze met je vingers tot een koker vorm.
12. Doe dit voorzichtig want het deeg brokkelt gauw uit elkaar.
13. Vul het vervolgens met gehakt, sluit de kop vervolgens met wat deeg.
14. Sluit ook dit vormpje met deeg, maak deze vormpjes tot het deeg en gehakt op is.
15. Zet ondertussen een pan met zonnebloemolie op het vuur, wacht tot de zonnebloemolie heet is.
16. Leg de köfte hierin en laat de köftes ongeveer 5 tot 10 minuten bakken, in ieder geval tot ze goudbruin gekleurd zijn, let wel op dat de je köftes minstens één keer omkeert in de pan.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.

