Fasulye yemegi – Snijbonen in saus
Tags: Fasulye yemegi - Snijbonen in saus, turkse receptFasulye yemegi – Snijbonen in saus
Fasulye yemeği is een traditioneel Turks snijbonen of sperziebonen gerecht dat bestaat uit gestoofde snijbonen of sperziebonen (of andere soorten bonen) in een tomatensaus.
ingrediënten
- 600 gram Snijbonen 3-4 cm lang gesneden (optioneel sperziebonen)
- 5 eetlepels Olijfolie
- 1 stuk Ui
- 2 teentjes Knoflook
- 3 stuks Tomaten (groot)
- 200 ml Heet water
- 1 theelepel Suiker
- 2 theelepels Zout
Bereiding
- Snijd de uien in kleine blokjes. Snijd de knoflook in dunne schijfjes/snippers. Rasp de tomaten. Haal de bonen uit elkaar en zet ze apart
- Verhit 5 eetlepels olijfolie in een pan.
- Fruit 1 grote ui en 2 teentjes gesnipperde knoflook tot ze een lichte kleur krijgen.
- Voeg 600 gram gesneden snijbonen toe en bak dit een paar minuten mee.
- Voeg 2 theelepels zout, 1 theelepel suiker, 3 geraspte tomaten en 1 glas heet water toe en meng dit goed door de pan
- Doe de deksel op de pan en laat dit op laag stand warmte (gas/inductie/kookplaat) koken tot de snijbonen zacht is geworden.
Notities
- Fasulye yemeği wordt vaak geserveerd met Turkse rijst (pilav) of vers brood.
- Het kan zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden, wat het ideaal maakt voor verschillende gelegenheden.
- Een scheutje citroensap over het gerecht kan een frisse smaak toevoegen.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook