Cevizli rolo tatlisi – Walnoottoetje

Cevizli rolo tatlisi – Walnoottoetje
Labels: , ,

6 Personen45 minuten45 minuten

Ingrediënten:

  • 600 ml water
  • 600 gram suiker
  • halve citroen
  • 150 gram walnoten
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 3 eieren
  • 175 ml melk
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 125 ml zure room
  • 14 vellen filodeeg

Bereiding:

  1. Doe de suiker en het water in een pan. Laat dit een half uur koken
  2. Pers na een half uur koken ook het sap van een halve citroen in de pan.
  3. Laat dit vervolgens nog eens 10 minuten koken.
  4. Breek de walnoten in stukjes en voeg hier kaneel aan toe meng dit vervolgens.
  5. Doe de eieren melk zonnebloemolie en zure room in een kom en mix dit.
  6. Neem een vel bladerdeeg en smeer met een kwast een heel dun laagje van dit mengsel over het vel.
  7. Leg vervolgens direct een rij aan kaneel-walnoten mix aan de onderkant van het vel.
  8. Rol direct dit geheel van beneden naar boven.
    Let op: dit bovenstaande proces dien je snel en zorgvuldig te doen. Als je te lang wacht zal de yufka te veel vocht opnemen waardoor het oprollen niet lukt en/of de mix aan walnoten-kaneel zal door de yufka heen scheuren.
  9. Plaats de rol vervolgens op een bakplaat.
  10. Herhaal dit voor alle vellen.
  11. Smeer wat van het overgebleven mengsel over de rollen.
  12. Haal het gerecht uit de oven.
  13. Laat dit gerecht nu een beetje afkoelen.
  14. Snijd na het bakken met een pizzasnijder het gerecht zowel verticaal alsmede horizontaal.
  15. Giet ten slotte de (warme) siroop over het gerecht.
  16. Serveer 4 rollen van dit toetje per bord.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Cevizli rolo tatlisi - Walnoottoetje - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Cevizli rolo tatlisi - Walnoottoetje
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.