Cevizli rolo tatlisi – Walnoottoetje

![]() | ![]() | ![]() |
6 Personen | 45 minuten | 45 minuten |
Ingrediënten:
- 600 ml water
- 600 gram suiker
- halve citroen
- 150 gram walnoten
- 2 eetlepels kaneelpoeder
- 3 eieren
- 175 ml melk
- 175 ml zonnebloemolie
- 125 ml zure room
- 14 vellen filodeeg
Bereiding:
- Doe de suiker en het water in een pan. Laat dit een half uur koken
- Pers na een half uur koken ook het sap van een halve citroen in de pan.
- Laat dit vervolgens nog eens 10 minuten koken.
- Breek de walnoten in stukjes en voeg hier kaneel aan toe meng dit vervolgens.
- Doe de eieren melk zonnebloemolie en zure room in een kom en mix dit.
- Neem een vel bladerdeeg en smeer met een kwast een heel dun laagje van dit mengsel over het vel.
- Leg vervolgens direct een rij aan kaneel-walnoten mix aan de onderkant van het vel.
- Rol direct dit geheel van beneden naar boven.
Let op: dit bovenstaande proces dien je snel en zorgvuldig te doen. Als je te lang wacht zal de yufka te veel vocht opnemen waardoor het oprollen niet lukt en/of de mix aan walnoten-kaneel zal door de yufka heen scheuren. - Plaats de rol vervolgens op een bakplaat.
- Herhaal dit voor alle vellen.
- Smeer wat van het overgebleven mengsel over de rollen.
- Haal het gerecht uit de oven.
- Laat dit gerecht nu een beetje afkoelen.
- Snijd na het bakken met een pizzasnijder het gerecht zowel verticaal alsmede horizontaal.
- Giet ten slotte de (warme) siroop over het gerecht.
- Serveer 4 rollen van dit toetje per bord.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
Korte samenvatting

Recept naam
Cevizli rolo tatlisi - Walnoottoetje
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




